Projectomschrijving

Vrouwen uit permanente armoede halen

Dit project speelt zich af in Oost Jerusalem en Israël. toon meer >

WAC-MAAN wil hier de problematiek aanpakken waarmee Palestijnse en Arabische vrouwen in dit land geconfronteerd worden, namelijk dat ze in permanente armoede moeten leven. Dit komt door 1. Het gebrek aan naleving van hun sociale en economische rechten (dit is vooral ernstig in Oost Jerusalem), ze hebben daardoor geen toegang tot programma’s voor sociale zekerheid en scholing. 2. Hun algemene gebrek aan toegang tot de arbeidsmarkt (dit speelt in zowel Oost Jerusalem en Israël). WAC wil vrouwen rechtshulp bieden zodat zij de ondersteuning kunnen krijgen waar ze wettelijk recht op hebben. Verder wil WAC ze organiseren en lid laten worden van WAC, zodat er ook aan collectieve belangenbehartiging kan worden gedaan en hier in de media aandacht voor kan worden gevraagd. Tenslotte willen ze werken aan de capaciteitsopbouw van deze vrouwen, zodat ze zich bewuster worden van hun rechten en leren beter voor zichzelf op te komen. Dit project wordt gesteund door de Palestina werkgroep en Wis-netwerk Vrouwen.

Uitvoerende organisatie

Het Workers Advice Centre (WAC) is een Israëlische NGO, die werd opgericht vanuit een kleine linkse politieke partij. Sinds oktober 2010 wordt WAC officieel erkend als vakbond. WAC richt zich op het organiseren en verdedigen van de rechten van Arabische werknemers in sectoren waar zowel Arabische als Joodse arbeiders werken Het WAC geeft ondersteuning aan ongeorganiseerde werknemers in Israël, zoals rechtshulp, belangenbehartiging werkloze Arabische werknemers, publiekscampagnes, bewustwording onder werknemers. Het WAC richt zich vooral op de bouwsector.

Alle werknemers zijn welkom, maar de organisatie zet zich met name in voor ongeorganiseerde Arabische werknemers. Ze hebben op dit moment 2500 leden waarvan 1200 vrouw. Ze verlenen hun diensten ook aan niet leden.

 

Updates

  Netwerk Vrouwen FNV

  + deel project + houd me op de hoogte

  Projectenzoeker

  alle projecten

  Over dit project

  Sectoren

  Netwerk Vrouwen FNV

  Looptijd

  2017 - 2019

  Bedrag

  Eigenaar / contactpersoon

  Laatste bijdragen

  Sandra Juarez Masana: Dit project speelt zich af in Oost Jerusalem en Israël.

  Discussieer mee: naar Kennislab