Projectomschrijving

Freedom at work

Sinds 2011/2012 werkt het Netwerk Roze van de FNV samen met de onafhankelijke Turkse vakbeweging en de ngo Kaos GL in een internationaal uitwisselingsprogramma over het thema discriminatie en LHBTI-beleid op de werkvloer. De inmiddels opgeheven organisatie voor Transnationale Informatie-uitwisseling (TIE-Netherlands) speelde een belangrijke rol bij de fondsenwerving en organisatie. toon meer >

In 2016 was het laatste keer dat actieve kaderleden uit beide landen elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen, na een aantal wederzijdse bezoeken. Terwijl het politieke klimaat in Turkije, zeker na de mislukte coup, steeds minder ruimte biedt aan onafhankelijke vakbonden en aan mensenrechtenorganisaties zoals Kaos, zijn er toch positieve stappen gezet binnen de vakbonden daar. Vooral in de onderwijsbond Eğetim Sen: daar kwamen mogelijkheden voor leden om zich openlijk te organiseren als groep tegen discriminatie op basis van genderidentiteit en seksuele gerichtheid, die zowel op de werkvloer als binnen de eigen bond.

Freedom at Work

De situatie in, en solidariteit met, deze ontwikkelingen in de Turkse bonden was één van de punten die in 2016 werd besproken op de internationale conferentie Freedom at Work. Deze conferentie, die op initiatief van Netwerk Roze FNV tot stand kwam, bracht afgevaardigden van zo'n twintig landen bijeen. Naar aanleiding van diverse presentaties werden plannen gemaakt voor verdere samenwerking.

Lees meer op de website van Netwerk Roze FNV

Bekijk het filmverslag van de internationale conferentie Freedom at Work (2016)

(Engels):

 

(Engels met Turkse ondertiteling):

 

 

 

Updates

  Gelijke kansen (gender en LGBTI) / Nederland, Turkije / Netwerk Roze FNV

  + deel project + houd me op de hoogte

  Projectenzoeker

  alle projecten

  Over dit project

  Thema's

  Gelijke kansen (gender en LGBTI)

  Landen

  Nederland / Turkije

  Sectoren

  Netwerk Roze FNV

  Looptijd

  -0001 -

  Bedrag

  Eigenaar / contactpersoon

  Laatste bijdragen

  Marjan Brunner: Sinds 2011 werkt het Netwerk Roze van de FNV samen met de onafhankelijke Tu …

  Discussieer mee: naar Kennislab