Projectomschrijving

Uitwisseling kaderleden van de Nederlandse en Marokkaanse Voedsel en Waren Autoriteit

Marokkaanse en Nederlandse kaderleden bij de inspectiediensten ONSSA en NVWA wisselen ervaringen, kennis en ideeën uit over voedselveiligheid. Ook leren zij van elkaar welke instrumenten en methoden de ander inzet om beleid te beïnvloeden en ongewenste ontwikkelingen te keren. toon meer >

Dit is een project van FNV-sector Overheid met kaderleden van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA). In Marokko doen de landbouwbond FNSA en daarbinnen de bond van overheidsambtenaren in de landbouw bij inspectiedienst ONSSA. 

Gevoelig politiek thema

Het overheidsbeleid in beide landen leidt tot grote onvrede omdat de inspecteurs hun werk niet goed kunnen doen, controles tekort schieten en de bedrijven die zij moeten controleren daardoor te gemakkelijk wegkomen met fraude en gesjoemel. Dit leidt tot problemen met de voedselveiligheid. In Nederland is dit een gevoelig politiek thema.

Voorzichtige resultaten

De deelnemers aan het project bespreken hun ervaringen met collega’s binnen hun organisatie en binnen hun vakbondskadergroep. Zij beginnen inmiddels de geleerde nieuwe strategieën toe te passen en boeken hiermee voorzichtig enige eerste resultaten. In Marokko hebben de bonden nieuwe instrumenten als enquêtes en publiciteit ingezet, de Nederlandse kaderleden leren hoe je een sterkere aanwezigheid op de werkplek opbouwt. 

Updates

  Beinvloeding overheidsbeleid / Marokko, Nederland / Overheid

  + deel project + houd me op de hoogte

  Projectenzoeker

  alle projecten

  Over dit project

  Thema's

  Beinvloeding overheidsbeleid

  Landen

  Marokko / Nederland

  Sectoren

  Overheid

  Looptijd

  2016 - 2017

  Bedrag

  € 36.370,00

  Eigenaar / contactpersoon

  Laatste bijdragen

  Frans Dekker: Marokkaanse en Nederlandse kaderleden bij de inspectiediensten ONSSA en NVW …

  Discussieer mee: naar Kennislab