Projectomschrijving

Opbouw van een democratische en onafhankelijke vakbeweging in Rusland

TIE en de Werkgroep Internationale Samenwerking (WIS) Metaal werken samen aan versterking van de democratische en onafhankelijke vakbeweging in Rusland. toon meer >

Het project is een voortzetting van een jarenlange samenwerking met Russische vakbond MPRA, een van de weinige vernieuwende en democratische bonden in Rusland. De samenwerking is recent uitgebreid naar de centrale waar MPRA bij is aangesloten: de KTR. 

MPRA: een regionale vakbond

De MPRA is een kleine vakbond in de sector metaal, met ongeveer 3300 leden. In Rusland opereren de meeste bonden nog volgens het oude 'Sovjet systeem', waarin bonden zijn gekoppeld aan een bedrijf. De MPRA pakt het anders aan en werft leden regionaal, uit verschillende bedrijven. Federatie KTR vertegenwoordigt de meer democratische stroming binnen het Russische vakbondslandschap.

Doelen van het project

Dit project probeert de Russische vakbonden die zijn aangesloten bij de KTR kwalitatief en kwantitatief te versterken. Initiatieven van werknemers tot de oprichting van nieuwe vakbonden, afdelingen en netwerken worden gesteund, in het bijzonder als deze genderongelijkheid, uitsluiting en discriminatie willen tegengaan. Het project zorgt ook in Nederland en binnen de FNV voor meer steun voor de democratische vakbeweging in Rusland. Onderlinge uitwisseling en kennisdeling leidt tot meer solidariteit en betere coördinatie vanuit de FNV. 
 

Vakbondsvrijheid / Rusland / Metaal

+ deel project + houd me op de hoogte

Projectenzoeker

alle projecten

Over dit project

Thema's

Vakbondsvrijheid

Landen

Rusland

Sectoren

Metaal

Looptijd

2015 - 2018

Bedrag

€398.761

Eigenaar / contactpersoon

Laatste bijdragen

Frans Dekker: In dit project werken TIE en de Werkgroep Internationale Samenwerking (WIS) …

Discussieer mee: naar Kennislab